Suzuki LT-R450 Forum :: LTR450HQ.com banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
anyone had the problem after installing a big bore kit the motor wont turn over seems like it hits the auto decompression on the bucket and stops . New Battery and starter ???
 

·
Super Moderator
Joined
·
1,230 Posts
Can you turn it over manually?
Did you check valves?
Did you install anything different than just a big bore kit?

More details are required to help you start trouble shooting
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #3
valve job replaced the exhaust valve with steel and springs 100mm kit the auto decompression seems to be working put a dial indicator on it to make sure , doesnt seem to want to roll thru the compression once in awhile it fire up but die quickly seems to be every stroke it stops starter wont spin it over almost like there is a issue with the starter or related parts but its new.
 

·
Super Moderator
Joined
·
1,230 Posts
Did you make sure the timing was correct. using the inspection hole and the dots on the cam.

Why did you only do the exhausts and not all of them? Also check the battery for amp load instead of just voltage.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #5
Did you make sure the timing was correct. using the inspection hole and the dots on the cam.

Why did you only do the exhausts and not all of them? Also check the battery for amp load instead of just voltage.
the exhaust were the only ones that were bad the timing is on ill check the amp load
 
1 - 5 of 5 Posts
Top