No start, solid fi light - Suzuki LT-R450 Forum :: LTR450HQ.com
Engine/EFI/Drivetrain Discuss engine, fuel injection, air intake, and drivetrain modifications here

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 04-05-2019, 09:57 AM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 6
View Beebrown's Photo Gallery(0)
No start, solid fi light

Hi, I've been having a few issues with my Ltr starting. I've recently replaced the starter clutch due to an intermittent starting issue, but now I have a separate fault. The starter clutch was definitely faulty as I could crank in gear without the clutch depressed and the bike wouldn't lurch. Since the starter clutch I have rode it twice, no starting issues at all. I go out to start it tonight, as I have a ride planned for tomorrow. And it just cranks and cranks. Ignition on, fi light illuminates for a few seconds and goes out, as it should. Then when I crank the fi light comes back on and stays solid for about 3 secondsthen turns off. I can't remember it doing this before. I've checked my manual and can't find anything for a solid light. The bike will bump start and has de lid, spark arrestor out and pim 2. Any help much appreciated.
Beebrown is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 04-05-2019, 10:35 AM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 6
View Beebrown's Photo Gallery(0)
Just a little update, when cranking and the fi light is illuminated for 3 seconds, the fuel pump runs, then when the light switches off, you hear the fuel pump relay switch off. Almost Asif it's running the same sequence as when ignition is switched on. Gonna strip this down tomorrow and check for fuel and spark, but any pointers would be great.
Beebrown is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Suzuki LT-R450 Forum :: LTR450HQ.com > LTR450 Tech Discussion > Engine/EFI/Drivetrain

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki LT-R450 Forum :: LTR450HQ.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ltr 450 won’t start [email protected] Engine/EFI/Drivetrain 1 08-09-2018 06:09 AM
Stall and wint start till I push start Zackary McKelley Engine/EFI/Drivetrain 1 07-19-2018 03:38 AM
Quad won?t start Mikehurley3 General Discussion 2 09-20-2017 07:11 AM
Need help with hot start issue pjschlotter Engine/EFI/Drivetrain 3 06-14-2017 10:06 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome