Ltr 450 wont start unless hooked to a jump box - Suzuki LT-R450 Forum :: LTR450HQ.com
Engine/EFI/Drivetrain Discuss engine, fuel injection, air intake, and drivetrain modifications here

 2Likes
  • 1 Post By Angle1991
  • 1 Post By hime69670
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 02-11-2019, 10:12 PM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 2
View Angle1991's Photo Gallery(0)
Ltr 450 wont start unless hooked to a jump box

I have an 06 ltr 450 that refuses to start unless you jump it. The battery is fully charged. Once you hook it to a jump pack it will fire right up and run all day. This one has me stumped has a brand new battery and a new stator.
cmelurkin likes this.
Angle1991 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 02-12-2019, 08:40 AM
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jan 2019
Location: Westchester County, NY
Posts: 20
View hime69670's Photo Gallery(0)
Garage
Does the engine crank over or cranks but does not start, without the jump box? You did not clarify.
hime69670 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 02-12-2019, 09:45 AM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 2
View Angle1991's Photo Gallery(0)
Yes it does it cranks over, just a little slow. Has a stumble when it cranks almost sounds like the timing is off. But if you jump it it cranks fast and smooth and fires right up
Angle1991 is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 02-12-2019, 12:40 PM
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jan 2019
Location: Westchester County, NY
Posts: 20
View hime69670's Photo Gallery(0)
Garage
How old is the battery? The battery may be fully charge but can not take a load like when cranking. Usually caused by a bad cell. I also recommend to check the battery terminal connection. Clean them with a wire brush even if they look ok. Check the battery voltage when cranking. Should be around 11 volts without the jump box.
cmelurkin likes this.
hime69670 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 02-14-2019, 06:44 PM
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
dyeher0's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 13
View dyeher0's Photo Gallery(0)
Clean your connections on the battery and the starter, sounds like the jump pack hooked to the line is doing all the work.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
dyeher0 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 03-21-2019, 05:17 PM
Senior Member
Feedback Score: 18 reviews
 
quadracer706's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: central ny
Posts: 2,771
View quadracer706's Photo Gallery(0)
Check your cranking compression when hooked up to the jumpers. Donít want anything over 115-120 psi. If it is your decompression mechanisms in the exhaust cam is not working correctly

WNYOA Vet A class for 2019

WNYOA Jr B class champion 2013!

WNYOA Jr C class champion 2012!

2019 Sponsors

Kenda Tires

Hurley Motorsports(check him out on eBay)
quadracer706 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Suzuki LT-R450 Forum :: LTR450HQ.com > LTR450 Tech Discussion > Engine/EFI/Drivetrain

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki LT-R450 Forum :: LTR450HQ.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ltr 450 won’t start [email protected] Engine/EFI/Drivetrain 1 08-09-2018 07:09 AM
Stall and wint start till I push start Zackary McKelley Engine/EFI/Drivetrain 1 07-19-2018 04:38 AM
07 LTR wonít start Tannisha Member Introductions 0 05-23-2018 07:43 AM
Quad won?t start Mikehurley3 General Discussion 2 09-20-2017 08:11 AM
Need help with hot start issue pjschlotter Engine/EFI/Drivetrain 3 06-14-2017 11:06 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome